Нов фолклорен диск от музикална компания „Гега ню“

noviniДа запазим уникалния български фолклор!

Поредицата “Българско фолклорно наследство“ представя изпълнители и композитори, допринесли за събирането, съхранението и разпространението на музикалното народно творчество. Чрез тях до публиката достигат образци от всички фолклорни области.
kanevcd

Досега са представени композиторите Коста Колев (GD 317), Анастас Наумов (GD 333) и певицата Снежана Борисова (GD 265), а самият Стефан Кънев – с две програми (GD 298 и GD 352). Композиторът е с изключителни заслуги за запазването и популяризирането на народното ни творчество. Той е сред най-ревностните ценители на българския фолклор и неговата авторска намеса винаги е много деликатна. Затова е и предпочитан композитор от много известни изпълнители. Всъщност, почти няма певец или инструменталист от втората половина на ХХ век, който да не се е обръщал към него за творческо сътрудничество. И в третата програма, посветена на творчеството му, участват най-големите имена в българското фолклорно изпълнителско изкуство.
www.geganew.com

РУБРИКА ЗА БЪЛГАРСКА НАРОДНА МУЗИКА

Уважаеми любители на българската народна музика, очаквам Вашите репортажи, материали и снимки, свързани с уникалния ни фолклор у дома и по света на личния ми      e-mail:[email protected]. Благодаря Ви!

Антон Гърдев