Да посрещнем Коледните празници с български народни носии!

noviniДа запазим уникалния български фолклор!

Уважаеми читатели, навярно много малко от нас са запознати, че старите българи са посрещали  святите коледни празници с уникалната за народа ни българска народна носия! Да възвърнем частица от българския дух и вечните народни традиции с носиите на пловдивската фирма „Мели-М“.
01

Фирма Мели-М – гр.Пловдив е един от утвърдените производители на национални костюми в страната и вече повече от 11 години се занимаваме професионално с тази дейност.

02

Ние възприемаме като мисия съхранението на българските традиции и фолклор и се стараем да популяризираме с нашата, нетипична за съвременният бизнес дейност именно българщината.

03

Носители сме на множество награди и сме една от малкото фирми в световен мащаб, сертифицирани с международен сертификат за качество ISO 9001:2015 с предмет: „производство на фолклорни костюми“.

04

05

Тази година решихме да внесем възможността повече български домове да внесат типично българският дух и да спазят нашите фолклорни традиции, празнувайки Коледа с народна носия, защото е безспорен факт, че западната мода като че ли ни завладя тотално.
06

Със сигурност всички познаваме и спазваме традициите за трапезата на Бъдни вечер, но за съжаление са малцина тези, които помнят, че освен традиционният вид и брой на празничните гозби, на този празник и народната носия е от голямо значение. Вярванията са, че именно в българският фолклорен костюм са вплетени множество символи, които предпазват от зли очи и благославят за здраве, берекет и благоденствие.

07

Все пожелания, които всички ние жадуваме и се надяваме да семейството и домът ни да бъдат благословени през следващата година.
За да припомним на българина за своите корени и магията на българският костюм, ние организирахме промоционална кампания под надслов „Нека съхраним традициите“ и намалихме с до -50% наши народни носии и много други облекла и артикули, вдъхновени от българският фолклор.

08

За повече информация посетете нашия уебсайт:
          www.nosii.com

РУБРИКА ЗА БЪЛГАРСКА НАРОДНА МУЗИКА

Уважаеми любители на българската народна музика, очаквам Вашите репортажи, материали и снимки, свързани с уникалния ни фолклор у дома и по света на личния ми      e-mail:[email protected]. Благодаря Ви!

Антон Гърдев