Втора поредица дискове dvd самоучители по български народни танци – хора и ръченици

noviniДа запазим уникалния български фолклор!

На пазара вече е вторият комплект САМОУЧИТЕЛ ПО БЪЛГАРСКИ НАРОДНИ ТАНЦИ дискове с номера от 06 до 10.
Става въпрос за поредното издание на ИСТИНСКИЯ, ОРИГИНАЛНИЯ DVD САМОУЧИТЕЛ ПО БЪЛГАРСКИ НАРОДНИ ТАНЦИ, ПЪРВИЯ В СВЕТА, създаден от екипа на ХОРО.БГ специално за ВАС с много любов и професионализъм.

Едно от най-важните неща при заниманията с български народни танци е кой ни учи. Това е така, защото от погрешно заучените движения много трудно се отвиква. Освен това ако играеш погрешно, губиш от силата и съдържанието на танца, в който народния творец е вложил душата си. Все едно да пееш любима песен, но фалшиво.

samouchitel

Комплекта се състои от нови четири DVD-та с видео уроци и демо изпълнения – по 5 танца във всяко едно DVD.
Едно ново, уникално CD с музиката на 20-те хора от DVD-тата ! Страхотен аранжимент, виртуозно изпълние.
Във филма по достъпен начин, такт по такт са показани и обяснени стъпките на 20 страхотни хора. Всеки фрагмент по желание може да бъде гледан многократно, чак до неговото заучаване. Обясненията са в синхрон с видеокартината, движенията са разбити на части, възприемат се лесно и могат да бъдат изпълнявани заедно с инструктор-хореографа, който ги показва. Включена е кратка информация за българските етнографски области и изпълнения на професионалисти, илюстриращи нагледно как съответния танц би трябвало да бъде игран в неговия завършен вид.
  www.horo.bg

РУБРИКА ЗА БЪЛГАРСКА НАРОДНА МУЗИКА

Уважаеми любители на българската народна музика, очаквам Вашите репортажи, материали и снимки, свързани с уникалния ни фолклор у дома и по света на личния ми      e-mail:[email protected]. Благодаря Ви!

Антон Гърдев