Национален фолклорен фестивал „Нашенско хоро“ – гр. Самоков – 12.11.2016г.

noviniДа запазим уникалния български фолклор!

На 12 ноември ще се проведе третият Национален фолклорен фестивал „Нашенско хоро“-гр.Самоков. Организатори са Школа за народни танци SunDance, подкрепяни от Община Самоков. Както обикновено мястото на провеждане ще е зала „Арена Самоков, а участие могат да вземат всички школи и клубове за любители, изучаващи български народни танци и хора. Целта на фестивала е да поддържа и обединява всички, занимаващи се с разпространението и запазването на българския танцов фолклор.

samokov

Тазгодишното издание 2016г. ще се отличи с нов втори етап – „Общо хоро“. От всеки клуб (предварително избрани) излизат на сцената по двама участници, които трябва да изпълнят „Чичово хоро“ хванати на общо хоро с останалите танцьори. Редът на хващане е спрямо редът на подаване на заявките за участие
samokov1

Танцува се докато журито не оцени изпълненията на всяка двойка. Целта на вторият етап от събитието е да покаже майсторството при танцуване с танцьори, с които не сте се хващали до сега. Музиката за танците ще бъде осигурена от организатора, като ще бъде съобразена с изпълнителите.Входът за всички зрители и придружители е безплатен.
  www.fest-bg.com

РУБРИКА ЗА БЪЛГАРСКА НАРОДНА МУЗИКА

Уважаеми любители на българската народна музика, очаквам Вашите репортажи, материали и снимки, свързани с уникалния ни фолклор у дома и по света на личния ми      e-mail:[email protected]. Благодаря Ви!

Антон Гърдев