Мъртвите, които не липсват на никого, Юрт и Русенфелт

murtvite_net

МЪРТВИТЕ, КОИТО НЕ ЛИПСВАТ НА НИКОГО
Юлт и Русенфелт

стр:    440
цена: 18 лв.
ISBN:  978-954-389-399-7

В отдалечена планинска местност случайно са открити шест трупа, заровени в плитки гробове. Случая поема Националният отдел за разследване на убийства. Себастиан Бергман отново е част от екипа. И е наясно, че се изправя срещу изключително необичайно престъпление.
Идентифицирането на жертвите се оказва извънредно трудно. Две от телата са разпознати, но останалите сякаш никога не са съществували.
С всяка следваща стъпка екипът прави една крачка напред и две назад.
Но журналистическо разследване по наглед тривиален случай дава неочаквана насока на разследването. Бергман и колегите му най-накрая попадат на надеждна следа, ала тогава се намесва Службата за национална сигурност…

„Мъртвите, които не липсват на никого“ е третият роман с участието на психолога Себастиан Бергман. Динамична, богата на плътни колоритни образи и със силни социални послания, поредицата на Юрт и Русенфелт разчупва клишетата в жанра и постига внушителен международен успех. А главният герой – един от най-оригиналните образи в скандинавската литература, бързо се превърна в любимец на читателите по света.
Юрт и Русенфелт са сценаристи на минисериала „Себастиан Бергман”, както и на популярния сериал „Мостът”.