Агата Кристи.Затворено ковчеже., Софи Хана

ak70-zatvorenokovcheje-net

АГАТА КРИСТИ. ЗАТВОРЕНО КОВЧЕЖЕ.
Софи Хана

стр:    272
цена: 13.99 лв.
ISBN: 978-954-389-402-4

След изключителния успех на „Убийства с инициали”, Софи Хана отново изправя Поаро пред наглед неразрешима загадка.

„Онова, което възнамерявам да ти кажа, може да прозвучи шокиращо…“

С тези думи лейди Ателинда Плейфорд, една от най-известните авторки на детски книги, се обръща към адвоката си. Тя организира парти в имението си, на което ще обяви, че лишава от наследство двете си деца в полза на своя секретар. Той обаче страда от тежко заболяване и му остават едва няколко седмици живот.
Сред гостите на лейди Плейфорд са известният детектив Екрюл Поаро и инспектор Едуард Кечпул от Скотланд Ярд. Никой от двамата не знае защо е поканен.
Поаро подозира, че лейди Плейфорд очаква някой да бъде убит. Но защо дамата би предизвикала потенциален убиец и то в пълния си с гости дом? Въпреки усилията на детектива да го предотврати, убийство е извършено. Това, което изненадва всички е самоличността на жертвата…
Наследниците на Агата Кристи се доверяват на талантливата Софи Хана да вдъхне нов живот на най-известния детектив в света. След безспорния успех на „Убийства с инициали”, английската писателка отново създава изключително заплетена мистерия, която съдържа всички елементи на класическите истории на Агата Кристи.