Дълголетието, Лидия Ковачева

dalgoletietocover21354501

ДЪЛГОЛЕТИЕТО
Лидия Ковачева

Стр.   216
Цена: 14 лв.
ISBN:  954-474-724-4

Изцелението на човека – и като вид, и като индивид – се случва по пътя ни назад, към природата. Трябва да се преборим със заблудите, предразсъдъците, невежеството, мързела и нехайството, вкоренени в нас, чрез самоконтрол и постоянство. Има ли целеустременост, всичко се преодолява. Нашият начин на живот трябва да бъде според законите и изискванията на природата.

В книгата са представени предимствата на уникалната общооздравителна лечебна система на омекотено лечебно гладуване с плодово-чаен режим, резултат от дългогодишния експериментален труд на лечителката Лидия Ковачева, чрез която комплексно се пречистват всички заболели органи в човешкия организъм. Постига се техният успешен оздравителен процес, което логично отвежда към удължаване на живота на човека.

Посочват се основните изисквания за здраве и дълголетие – храна, движение, хигиена, душевна хигиена, самоконтрол, самодисциплина, силна воля на характера.

Подчертава се изрично, че гладолечението не е народна медицина и не може да се прилага като самолечение. Необходимо е лекарско наблюдение особено при постепенното захранване на организма след периодите на гладуване.

Гладолечението в съвременното му развитие се явява обширна нова наука със своя самостоятелна философия. То е чисто природен способ на лечение чрез природосъобразно хранене, поддържащо човешкия организъм в постоянно здраве и постигащо безспорно неговото дълголетие.