Превозвачи протестират пред митница „Пловдив“

Превозвачи се отказаха да блокират Кукленско шосе в Пловдив, след като получиха уверение от ръководството на митницата, че техният проблем ще бъде решен в едномесечен срок. Те протестират, защото за да влязат товарните им автомобили в Агенцията, трябва да преминат през частен имот като плащат такса от 31 лева.

Днес от Митницата обещаха да стартират разговори с превозвачите, юристи и общината, на които да се намери решение за отваряне на проход за ТИР-овете, за да се заобиколи частния имот.

Проблемът за влизането на товарните автомобили е от 2002 година, а преди седмица Съюзът на международните превозвачи изпрати декларация, в която заяви намерения за протестни действия.

Според председателя на организацията Йордан Арабаджиев въпреки срещите между превозвачи и ръководството на Агенцията, проблемът остава нерешен.

„Липсата на резултат от двустранните преговори, както и продължителното неглижиране на проблема от страна на Агенция „Митници”, са причина за протестните действия пред административната сграда на митница „Пловдив”, обясни за Радио Пловдив Йордан Арабаджиев. При протеста може да се стигне до затрудняване на достъпа до митницата./bnr.bg