Шофьори с алкохол и наркотици в ареста в Пловдив

Млад мъж и две жени са задържани за шофиране в нетрезво състояние през последното денонощие в Пловдив.
22-годишен пловдивчанин е в ареста, тъй като седнал зад волана с 1,94 промила алкохол в кръвта. Младежът се блъснал снощи с лекия си автомобил „Фолксваген” в дърво до моста на река Дерменка в парк „Отдих и култура”. Няма пострадали при произшествието, но пияният шофьор е задържан.
27-годишна столичанка също е отведена за 24 часа във Второ РУ в Пловдив. Един час след полунощ тя е заловена да управлявала джип „БМВ” с 1,51 промила алкохол в кръвта. Полицейският патрул я спрял на кръстовище между бул. „Христо Ботев” и ул. „Авксентий Велешки”.
Вчера друга пияна шофьорка на джип „БМВ” е заловена от полицейски патрул на Пето РУ. 30-годишната пазарджиклийка е спряна на кръстовище между бул. „Освобождение” и ул. „Съединение”. Тестът й с дрегер отчел наличието на 1,30промила .
По случаите са образувани бързи производства.
Междувременно, също вчера, е започнато бързо производство срещу 27-годишен жител на пловдивското село Милево . Той управлявал лек автомобил „Ауди” след употреба на упойващи вещества . Младежът е задържан на бул. „Цариградско шосе” в Пловдив. С полицейска заповед нарушителят е задържан за 24 часа в Пето РУ./BNR