Три дни Капана празнува, превръщайки се в лабиринт на изкуствата

Тридневният фестивал „Капана фест“ се открива в Пловдив. В културния проект се сливат разнородни форми на изкуството – от музика и танци, през кино и литература, до базар на занаята, ърбън арт и активна социална благотворителност.

Идеята е централният квартал да се превърне в лабиринт на изкуствата и да постави Пловдив до културни и екзотични центрове като Барселона, Лисабон и Истанбул.

Голяма плеяда от български музиканти ще се погрижат за настроението на публиката с изцяло авторска музика в две музикални теми: „Вечер на духовете“ и „Фънки соул джаз безобразие“.

Проектът „Българи“ с участието на Янка Рупкина открива фестивала, а след нея ще се появят момчетата от Acoustic Corporation, които ще обработят етно ритмите във фънк и браз. Финал на първата вечер ще бъде изпълнението на пловдивската група Freestyle.

Капана обаче не само ще звучи, но и ще твори, казват организаторите. Основната дейност ще бъде рисуването, като освен върху платна, ще се рисува и върху обувки и хладилници.

Освен разнообразните занимания като брейк денсинга и включването на уличните спортове като скейт и ролер скейт, ,„Капана фест“ Снимкапредставя и различни по своя род базари.

Социалната кауза на събитието ще бъде чувството за социална отговорност към хората с редки заболявания. За целта в Капана ще бъдат разположени две благотворителни шатри, където всеки може да остави по нещо за продажба, както и да откупи вече оставени неща.

За деня на детето 1 юни ще има програма включваща многобройни и разнородни творчески дейности за най-малките пловдивчани. Фестивалът се провежда със съдействието на Община Пловдив./BNR