Да помогнем на Васко

На телефон  032-60-58-58, на който приемаме слушателските ви обаждания, тази сутрин неколкократно прозвуча апел от вас, слушателите на Радио Пловдив да бъде оказана помощ на едно дете със сериозен здравословен проблем.

То е ученик в СОУ „Симон Боливар” в  район „Източен”, само на 10 години е, но детството му е различно от това, на другите деца. Почти целия си живот Васко прекарва в болничната стая, вместо да играе и учи с връстниците си и със своето братче  – близнак. Когато е едва на година, лекарите му поставят диагнозата „имунен дефицит”.

След  две животозастрашаващи пневмонии белият дроб на Васко е сериозно увреден и той се нуждае от трансплантация на бял дроб – операция, която не се прави в България. Родителите на Васко обаче вярват, че един ден той ще е като другите деца.

Пред Радио Пловдив неговата майка Веселина Вълчанова  сподели премеждията на семейството в търсене на трудния път  към  спасението на Васко.  След няколко месечно очакване от Фонда за лечение на деца отговарят, че клиниката отказва трансплантация. Като аргумент е посочен имунният дефицит, който трябва да бъде овладян, и невъзможността за посттрансплантационни грижи в България.   /BNR

Дарителска сметка в Пощенска банка /Юробанк България АД/
BG95BPBI79244072711001 в лева
BG77BPBI79244472711001 В евро
BIC код: ВРВIBGSF
Титуляр: Васил Иванов Вълчанов