Сцената на „Конюшните на царя“ оживява и това лято

Снимка: plovdiv-online.com

80 артистични събития ще се случат в „Конюшните на царя” в рамките на тазгодишното издание на Празници на изкуствата „Лятно време“. Стартът му е на 3 юни с концерт на софийската група Harlem Jazz, съобщи заместник-кметът Стефан Стоянов.

Според организатора на феста Александър Секулов 18-ият му сезон ще даде рестарт на културната програма на летния форум, чийто връх ще бъде през 2019 г., подчерта директорът на феста Александър Секулов. Тази година, освен известната голяма сцена с 200 места, ще бъде открита и нова за още около 50 души.

За първи път тази година в програмата се включват и Държавна опера Пловдив с „Опера за деца”, както и театрални форми. Спектаклите на операта ще бъдат дневни в сряда и събота, а сред актьорите, които ще излязат на сцена, са представящи моноспектакли, сред които и Филип Аврамов.

Всяка  вечер от 19 ч. в продължение на 100 дни на летните сцени „Конюшните на царя” ще има  артистични и музикални събития, сред които джаз, фънк, рок, като според организаторите „тежките” музикални форми за знаковото пространство в Стария град са недопустими, за да бъде спазена звуковата хигиена.

Цената на билетите е между 5 и 10 лв, които ще се предлагат на място преди всеки концерт./BNR