Прия Базил разкрива логиката на сърцето

Довечера в Стария Пловдив ще се състои премиерата на новата книга на английската писателка с индийски корени Прия Базил. „Загадъчната логика на сърцето“ е заглавието на романа, който е втората книга на авторката. Освен на български език тя е преведена на португалски, сръбски, немски, италиански и хърватски.

Прия Базил ще бъде на представянето в къща „Атанас Кръстев – Начо Културата“ и ще раздава автографи на гостите. Писателката е с много интересен живот. Родена е в Лондон, но детството ѝ преминава в Кения, където се мести семейството ѝ. Във вените ѝ тече индийска кръв. Живяла е в Делхи, а в момента в Берлин, където всъщност започва да пише преди няколко години.

Романът ѝ „Загадъчната логика на сърцето“ е разказ за любовта между преуспял архитект от Индия и млада доброволка от хуманитарна организация. Минали са години, преди да се срещнат отново. Минало, събрано и разпиляно между три континента, превърнали се в арена на едновременно враждуващи и неразделни светове – това е сюжетът на романа, който поставя въпроса наистина ли любовта побеждава всичко. Разбира се, еднозначен отговор книгата не дава. Но се опитва./BNR