Лилия Абаджиева поставя пиеса на Секулов в Драмата

В Пловдивския драматичен театър стартираха репетициите на пиесата на Александър Секулов “Няма ток за електрическия стол”.

Старт на репетициите Снимка: Радио Пловдив

Режисьор на постановката е Лилия Абаджиева, сценограф Васил Абаджиев. Участват актьорите Калин Врачански и Красимир Доков. Предвидена е премиера на 11 септември в рамките на фестивала „Сцена на кръстопът”.

„Текстът разглежда темата за смисъла на съществуването, но не като философско упражнение, а като изпитание, свързано с представата за края на живота” – споделя Лилия Абаджиева.

„Мотивът ми да напиша тази пиеса беше дали жертвата може да се измъкне от своя екзекутор със силата но словото” – изтъква Александър Секулов. „Аз харесвам театъра, в който мълчанието е повече от думите. И в този текст присъстват 8-9 вида мълчание” – споделя Секулов.

В ролята на екзекутора е Красимир Доков, а на жертвата Калин Врачански. Те ще играят в една затворена барокамера рамкирани със специални стъкла. Публиката ще може да вижда актьорите, но те нея не. Така ще бъдат поставени в умишлена изолация – разкриха театралите./BNR