Изложба „Различни“ в галерия „Пловдив“

Изложбата ”Различни” на Силвана Тодорова и Ангел Йорданов се открива тази вечер в галерия Пловдив. Силвана Тодорова е изкушена от изкуството от дете.

Тя е ученичка на художника Димчо Павлов – Джиджо. Завършила е Техническия университет и Стопанската академия  в Свищов, а рисуването е нейният начин да преживява света и емоциите си. Ангел Йорданов е от Пловдив. Завършил е Национална гимназия по сценични и екранни изкуства. Той  рисува в стил сюрреализъм, съчетан с реализъм и символизъм.

В изложбата „Различни” е засегнал изцяло мъртвата природа, т.е. натюрморта като жанр. Интерпретира идеята, че всеки живот на земята завършва със смърт, но от другата страна има вечен живот.

Съпоставяйки живота и смъртта, като два естествени контраста, иска да внуши на зрителя, че животът всъщност е като монета – ези-тура. В настоящата изложба представя 13 свои живописни творби и разбива предразсъдъка, че 13 е фатално число. И вярва, че за него 13 ще е щастливо число и отваряне на нов път към ценителите на изкуството, провокиран от творческите му търсения./BNR