Античните съкровища от Брестовица в „Точно днес” на 5 май

Уникалните тракийски находки, открити в Памук могила край село Брестовица ще подреди в изложба Археологическият музей в Пловдив. За експозицията на артефактите, част от които е боен параден шлем с релефни митологични изображения, ще ни разкаже в първите минути след 8 часа Костадин Кисьов – директор на музея.

Със знак –  „+” или „- „  ще се отразят на бизнеса и потребителите законовите промени за търговските вериги? Между двете четения в Парламента коментар по темата търсим от Пламен Грозданов – изпълнителен директор на сдружение „Произведено в България”.

И още от програмата: да гласуват ли 16 – годишните у нас? Ще отидат ли така повече хора до урните и ще доведе ли това до съществен бонус за някоя политическа формация в България  – анализите от политолога Димитър Ганев.

В минутите за култура след 9 часа ще ви поканим на изложбата на Иван Узунов и Милен Джановски в галерия „Възраждане”. За експозицията, замислена и изградена върху силата на контраста ще ни разкаже в ефира на Радио Пловдив единият от двамата творци – Иван Узунов. /BNR