НАП проверява доходите и имението на кмета на Пазарджик

НАП е образувала проверка на имущественото състояние на кмета на Пазарджик Тодор Попов, съобщи пред журналисти в МС финансовият министър Владислав Горанов.

По надлежна методика, през която са минавали много публични личности, ще се установи дали има основание за упреците, които бяха отправени в една национална медиа спрямо този кмет, допълни министърът.

Той обеща нулева толерантност към опити за нарушаване на държавния интерес чрез злоупотреба с публични средства.

Разследване на bTV установи, че кметът на Пазарджик живее в ново имение с басейн, фитнес, джакузи, изкуствена река, къща за гости и много екстри в село Паталеница. Луксозният имот на кмета е построен през 2014 година в село Паталеница и е скрит зад висока ограда.

Сега, факт е и аз не се крия, че имам имот и селска къща в Паталеница и аз не се крия. На мое име. Нали, защото сега като стане зелено, като ти се покажат розите, това-онова, да седнеш вънка, уникално. Разбираш ли ме?, попита Тодор Попов.

Заплатата на кмета на Пазарджик е 2000 лева. Последните седем години в декларациите си пред Сметната палата той не е заявил други доходи, освен заплатата си.

Според общински съветници в Пазарджик има несъответствие между начина на живот на градоначалника и доходите му. /BNR