ДАНС и прокуратурата издирват адреса на LIC33

ДАНС и прокуратурата участват в издирването на компанията LIC33, която се представя за купувач на БТК, „Дунарит“ и още ключови за страната ни предприятия. За помощ към службите са се обърнали от Комисията за защита на конкуренцията, която прочува обстоятелствата около сделката за едно евро.

Комисията за защита на конкуренцията е изпратила писмо до LIC33 и компаниите, които са част от сделката за едно евро. Антимонополната комисия е започнала проверка заради множеството публикации за навлизането на чуждестранната компания у нас, като собственик на един от най-големите телекомуникационни оператори и ключови предприятия в сферата на отбраната и авиацията. Изпратено е писмо и до адреса на компанията в Париж, но след това е върнато обратно с отметка от френските пощи „адресатът е непознат на посочения адрес“.

От комисията посочват, че невъзможността за връзка с LIC33 поставя под въпрос дали изобщо е направено прехвърлянето на собствеността. Освен това по закон комисията трябва да бъде потърсена за разрешаване на сделките, което до момента не се е случило. /BNR