Компания за недвижими имоти в Пловдив плати 6 милиона лева данък

6 милиона лева данък „печалба“ върху приходите си от стопанска дейност през  миналата година плати дружество от Пловдив, съобщава териториалната дирекция на НАП.
Това отрежда на компанията мястото на водещ данъкоплатец в региона в рамките на тазгодишната данъчна кампания, която за фирмите приключи на 31 март. Дружеството, чиято основна дейност е продажба на недвижими имоти, е подало данъчната си декларация по интернет и е ползвало отстъпка.
В Топ 3 на водещите данъкоплатци от Пловдив са също така търговец на едро и лечебно заведение. Всеки от тях е внесъл корпоративни данъци над 1,2 млн.лева.
Данните са от обработените на 100% годишни данъчни декларации, подадени в НАП Пловдив към края на миналия месец. 40 600 фирми подадоха формуляри за дължими корпоративни данъци, което е 15% повече от броя декларации, приети през предишните две години – 33 000 през 2013-та и близо 36 000 през 2014 година. Въпреки това данъчните в Пловдив приключиха с обработването им рекордно бързо – на 15 април.
Почти две трети от фирмите – 26 000 са подали тази година декларациите си по интернет. Останалите дружества са предпочели да го направят на място в НАП Пловдив или чрез пощите. /БНР