Цацаров: Още днес може да има още обвинения по случая КТБ

Ще има нови обвинения, имам предвид и днес, а най-вероятно и утре във връзка с Корпоративна търговска банка“, заяви главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от БГНЕС.

szazarovВчера след подобно негово обещание прокуратурата привлече като обвиняем и Румен Симеонов, бивш подуправител на БНБ и ръководител на управление „Банков надзор“ при БНБ, за престъпление по служба.

Цацаров участва заедно с председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, председателя на ДАНС Димитър Георгиев, други представители на МВР и депутати в национално съвещание за специалните разузнавателни средства.

Преди да влезе, Цацаров заяви, че вчерашната му среща с Реформаторския блок е преминала в конструктивен дух и на нея е била обсъдена работата на специализираното звено за борба с корупцията „на дълго и на широко“. По-рано тази сутрин депутатът от Реформаторския блок Атанас Атанасов заяви в ефира на „Нова тв“, че е разбрал от медиите за работата на специализираното звено.

В коментар на думите му Цацаров заяви, че новата антикорупционна структура, която е на негово подчинение, присъства във всички стратегически документи на правителството и ако Атанасов твърди, че не знае за него, това най-вероятно означава, че „хвърля камък“ към коалиционните си партньори./Dnevnik.bg