Убийството на Татяна Стоянова е разплетено

Установен е физическият убиец на Татяна Стоянова, съобщи БНТ. Началникът на кабинета на кмета на Пазарджик беше разстреляна на 12 януари вечерта пред дома си в областния град. За разплитането на показното убийство е помогнал биологичен материал от извършителя останал на местопрестъплението.

Разследващите установили, че Стоянова е имала ключова роля в уговарянето на комисионната и предаването на парите. Въпреки че е платена сериозната сума, сделката се е провалила, атрактивният имот е купен от друг, а парите от тлъстия подкуп не са върнати, твърди БНТ. Разследването се води от Софийската градска прокуратура.

Вчера в отговор на депутатски въпрос вътрешният министър съобщи, че убийството на Стоянова е заради финасови интереси и полицията вече е разкрила няколко души, които са съпричастни към престъплението.

Румяна Бъчварова отказа обаче да съобщи повече подробности. Според източници от разследването покушението срещу Татяна Стоянова е поръчано от бизнесмен, който е платил сериозна комисионна, за да се сдобие с терен в центъра на Пазарджик./BNR