С 90 км/ч по магистрала „Тракия” край Пазарджик и Пловдив

От днес скоростта на движение в определени участъци от автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“ е ограничена до 90 км/ч.

EPSON DSC pictureШофьорите трябва да намалят скоростта заради лошата настилка по старите отсечки от магистралите, които не са ремонтирани от години. Ограниченията за „Тракия” са в областите Пловдив и Пазарджик, а за „Хемус” – в областите Шумен и Варна.

На магистрала «Тракия»опасен е участъкът между 119-ия и 133-ия километър – от Цалапица до Войводиново. Там и в двете летни на пътя има дупки, неравности и пропадания, на места дори липсва асфалт. Точно в този участък стават множество катастрофи, а и нерядко – тежки пътни инциденти. Същото важи и за участъка от 63-ти до 90-ти километър на магистрала «Тракия» на територията на област Пазарджик.

В тези отсечки е поставена вертикална сигнализация, ограничаваща скоростта на движение – В26 „Забранено е движението със скорост по-висока от посочената“, а именно не повече от 90 км/ч. Знаците за ограничение на скоростта са монтирани след всеки пътен възел, както и на самия участък. От Агенция „Пътна инфраструктура“ не уточняват до кога ще е в сила ограничението на скоростта.

По разпореждане на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ до 13 ч. всеки ден служителите от районните пътни служби ще извършват оглед на всички автомагистрални пътища и при констатиране на нарушаване на асфалтовата настилка ще изискват от пътноподдържащата фирма да предприеме незабавни ремонтни дейности, които да бъдат изпълнени в същия ден, ако метеорологичните условия го позволяват. /BNR