Почина турският прокурор, държан като заложник от терористи

Снощи в Истанбул в болницата почина раненият прокурор Мехмед Селим Кираз, който часове наред беше държан като заложник в Съдебната палата от членове на крайнолявата екстремистка групировка „Революционен фронт за освобождение на народа“, забранена заради тероризъм.

БГНЕС

Прокурорът бе тежко ранен при операцията на силите по сигурността за освобождаването му и е починал от раните си на път за болницата, съобщи главният лекар на болницата „Флоранс Найтингел“. По думите му, прокурорът е получил от огнестрелни рани в гърдите и корема. Въпреки положените усилия от страна на лекарския екип, не е могъл да бъде спасен.

Вчера по обед въоръжени терористи от групировката „Революционен фронт на народа“ взеха в Съдебната палата в Истанбул за заложник прокурора Мехмед Селим Кираз, който води разследването по делото на младежа Беркин Елван, който бе убит по време на протестите за парка „Гези“ през миналото лято.

След близо осем часа преговори между властите и терористите, които завършиха без резултат, спецчасти снощи атакуваха Съдебната палата, за да освободят прокурора. Терористите, за които се твърди, че са били трима, бяха убити при полицейската операция, а прокурорът бе тежко ранен и по-късно почина от раните си. /BNR