От днес входната такса за посещение на Перперикон е с нова цена

От днес в сила влизат нови цени за посещение на Археологически комплекс Перперикон, Регионалният исторически музей и художествена галерия „Станка Димитрова“ в Кърджали, каза за БТА директорът на музея Даниела Коджаманова.

perperikonВходната такса за посещение на Перперикон за лица над 18 години вече е 6 лв., като досега тя бе 3 лв. Децата и пенсионерите от днес ще заплащат по 2 лв. До вчера билета за тях бе 1 лв., съобщиха от общинската администрация в Кърджали. От там допълниха, че решението е било прието на заседание на общинския съвет през февруари тази година.

Съветниците са гласували увеличение и на входните такси на още два обекта. Това са Регионален исторически музей и художествена галерия „Станка Димитрова“, чиито входни такси от 1лв. за деца и пенсионери също стават 2 лв., а за лица над 18 години тя скача от 3 лв. на 5 лв. Утвърден е и комбиниран билет,с който желаещите могат да разгледат експозициите в музея и галерията. В сила е и промяна при ценообразуването на таксата за беседа в двете културни институции, която към момента е 30 лв.

В зависимост от вида на беседата се въвеждат три различни тарифи- обзорна от 15 лв., тематична от 10 лв. и на чужд език, в размер на 20 лв. /BTA