Оформянето на новото лица на Капана продължава

Нова фаза на проекта „Капана – квартал на творчески индустри” на общинска фондация „Пловдив 2019” започва с днешна дата. От фондацията отправят отворена покана за участие в конкурса за представители на творческите индустрии.

За тях отново се предоставят 10 помещения в „Капана”, на конкурсен принцип, но  вече с 50 % съфинансиране от бенецифиента, а не безвъзмездно,  както беше през изминалата година. Фондация „Пловдив 2019”, за която проектът  „Капана” е от основните приоритети,  осигурява 40 хиляди лева, разпределени в две направления : „Проекти и събития в „Капана” и „Установяване в „Капана”, съответно с по три и четири хиляди лева за проект.

Нов момент е и задължението на бенефициента  сам да открие  и наеме  помещението, да осигури достъп поне в четири дни от седмицата и да гарантира продължителност поне още шест месеца след приключване на проекта.  Документи, както и въпроси за конкурса, ще се приемат до 31 април само онлайн на сайта на фондация „Пловдив 2019”.

Възможността за участие е отворена и за бенефициенти, които са извън България, само ако локацията на участието им е в квартал „Капана”. Отворена е и възможността  за участие отново и за  някои от участниците в първата фаза на проекта.  Петчленното жури е в състав : Светлана Куюмджиева, Стефка Цанева, Манол Пейков, архитект Антоанета Топалова и Георги Стоев. /BNR