440 жени почистват ръчно Пловдив, снегорините не са в движение

Снегопочистването в Пловдив ще се извършва ръчно днес. Това съобщи управителят на общинска фирма „Чистота” Иван Стоянов. Той уточни, че заради тежкия мокър сняг снегорините не са в движение днес по улиците на града. 

440 работнички на Общинската фирма „Чистота“ ще разчистват приоритетно шахтите, за да може водата да изтича в тях. Проблем обаче е това, че колите паркират върху шахтите, каза още Стоянов.

Ето какво предупреди още управителят на „Чистота” :Днеска до обяд на жените ръчен труд сме казали да отпушват, където има тапи върху  шахтите – газоприемните шахти, да може да се изтече водата. Да призовем гражданите да спират на места, където няма опасност да се запуши шахта – т. е. не върху шахтите. Има над 19 хиляди газоприемни шахти в Пловдив и при един такъв сняг водата, която отмива снега и кишата, води точно до шахтата и се образува една тапа отгоре, където ние не можем да бръкнем под колата да я изчистим. А имаме 440 жени, които трябва да се справят с 19 хиляди в рамките на половин работен ден, за да може градът да е в нормален вид. /BNR