Шоколад, вино и палави мерилинки в операта в Пловдив?

Нормално – на сцената е „Любовен еликсир“ от Доницети!

Свеж спектакъл за смелостта да признаеш чувствата си представя Държавна опера Пловдив за съвременната публика. Забавната версия на „Любовен еликсир” ще се играе премиерно на 19 и 30 март на  Дома на културата – Борис Христов, където зрителите ще се посрещат с изтънчен шоколад и опияняващо вино.  В новото представление палави „мерилинки“ и моряци в бели униформи стават свидетели  на любовните преживявания на красиво и умно момиче и на едно неуверено момче. Проблемът на двамата е „огромен”:  не могат  да признаят чувствата си един към друг. Не могат да кажат „обичам те”!

Диригент на премиерата „Любовен еликсир” е маестро Диан Чобанов. Централните роли са поверени на артистичния австралиец Марк Фаулър  и на талантливите му колеги Станислава Иванова, Светлана Иванова, Евгений Арабаджиев,  Петър Данаилов и др. Динамичната хореография е дело на Боряна Сечанова, художник на декора е Иван Савов, а на костюмите – Яна Дворецка.

С поредната премиера Държавна опера Пловдив се обръща към младата динамична публика и същевременно отправя предизвикателство към традиционалистите.

Чуйте подробности за новия „Любовен еликсир“ от гостуването на музикалния директор на Държавна опера – Пловдив, маестро Диан Чобанов и Деси Десева (завеждащ „Комуникации“) в предаването „13-тия час“ на Радио Пловдив./БНР