Смърт в манастира, Пол Дохърти

Print

СМЪРТ В МАНАСТИРА
Пол Дохърти

Стр.   256
Цена: 13.90 лв.
ISBN:  978-954-365-157-3

Смърт в манастира„, третата книга от поредицата „Скръбните истории на брат Ателстан“, изправя верните приятели сър Джон Кранстън и брат Ателстан пред три кървави мистерии едновременно.
Невероятната двойка – монахът брат Ателстан и коронерът сър Джон Кранстън, любимци на хиляди читатели по света, отново се впускат в разгадаване на невъзможното. Сър Джон Кранстън, коронер на Лондон, е поканен на пищно празненство в двореца на Джон Гонт, всевластния регент, чичо на невръстния крал Ричард ІІ. По време на пира сър Джон неблагоразумно сключва облог с херцога на Кремона, благородния синьор Джан Галеацо, който го предизвиква публично да разкрие стара мистерия в непосилния срок от две седмици. Няколко мъже са били намерени мъртви в Алената стая, в едно от именията на Галеацо. Никакви следи от насилие не са открити по тях, но лицата на всички са застинали в маска на смъртен ужас.
Репутацията на сър Джон Кранстън е заложена на карта и той отново търси помощта на своя доверен секретар, брат Ателстан. Но добрият монах има свои собствени проблеми. Под олтара на църквата „Свети Ерконуолд“ е намерен мистериозен скелет. Има и случай на чудотворно изцеление. Брат Ателстан безпомощно наблюдава как в неговата енория избухва религиозна истерия, привличаща не само смирени поклонници, но и всякакви измамници.
А в доминиканския манастир „Блекфрайърс“ загиват при загадъчни обстоятелства монаси-събратя на Ателстан.
Игуменът моли сър Джон и брат Ателстан за съдействие. Междувременно двете седмици неумолимо текат… Ще разгадаят ли верните съратници тайната на Алената стая? Дали зловещата находка в църквата на брат Ателстан няма да доведе до неочаквани размирици? Кой е злодеят, който сее смърт в манастира?