ЦЕРН на лов за умове в Пловдив

Наш инженер разработва проект за терапия на ракови образувания

cernПловдивчанинът инж. Мирослав Атанасов, който работи в ЦЕРН, пристига  под тепетата днес, за да покани студенти на стаж в Швейцария. Избраниците му ще са от Техническия университет под тепетата, където той се дипломира миналата година.

Инж. Атанасов се занимава със специални магнити в най-голямата в света Лаборатория по физика на елементарните частици, известна като Европейски център за ядрени изследвания. Намира се на границата между Франция и Швейцария близо до Женева. Пловдивчанинът участва в проект за разработка на терапия за третиране на ракови образувания. Влиза в организацията като студент, а след това там започва кариерното му развитие.

Специалистът ще представи ЦЕРН и стажантските програми в аулата на IV корпус на Техническия университет. Лекцията е от 15.30 ч.

За инж. Атанасов се изказват ласкаво неговите преподаватели в ТУ-Филиал Пловдив. Още тук той се представя като изключително талантлив студент. На защитата на дипломната му работа миналия юни дошли много негови колеги, за да чуят от първа ръка за новите му разработки. Мирослав, с когото продължаваме да работим по общи проекти, е обещаващ млад учен, казва доц. Д-р Васил Спасов.

Срещата с инж. Атанасов като реализиран наш възпитаник е пример за всички студенти, които искаме да окуражим да търсят върхови професионални изяви, казва деканът на факултет Електроника и автоматика доц. д-р Галидия Петрова./Марица.бг