Тръгва „Младият Пловдив чете“

Издателска къща „Жанет 45” даде старт на „Младият Пловдив чете”. Инициативата ще предхожда и допълва известния ежегоден фестивал на книгата „Пловдив чете”, който ще стартира в началото на юни.

От февруари до май малките и пораснали вече деца ще могат да участват в множество литературни събития, четения и срещи с автори в детски градини, училища, библиотеки и читалища.

Обмисляйки какво предстои да се случи с „Пловдив чете“, стигнахме до извода, че една от основните ни задачи е да се докоснем до най-любознателните малки и четящи големи хора. Намерението ни е да работим активно за участието на деца от детски градини, ученици и студенти. Понеже юни е толкова далече и цяла пролет ни дели, то „събуждаме“ една стара и престара инициатива „Младият Пловдив чете“ сега, казват  организаторите от ИК „Жанет 45“.

„Младият Пловдив чете“ започна със среща на поетесата Мария Донева с учениците от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Инициативата продължава с Милен Русков, Георги Господинов, Захари Карабашлиев, Петър Анастасов, Величка Настрадинова и Божана Апостолова, които до края на месеца ще продължат литературните срещи с пловдивските ученици.

Една вълшебна седмица очаква малките и големи читатели и в НБ „Иван Вазов”, която е съорганизатор на „Младият Пловдив чете”. Срещите там са с Манол Пейков, Зорница Христова, Ани Бодакова, Яна Якова и Милена Терзийска. Фестивалът ще се пренесе и в читалището в с. Труд./БНР