Пари за футбол, канали и търгове в местния парламент на Пловдив

Пловдивската община да закупи за 200 000 лева билети за мачове на „Локомотив“ и „Ботев“, които да раздаде на фенове. Предложението на съветника от ГЕРБ Гошо Къчков ще обсъжда на сесия Общинския съвет. 

obstinaТой предлага средствата да са разделени поравно за двата местни отбора. Като мотив за отпускането на парите е посочено „създаване на благоприятни условия за развитието на физическото възпитание и спорт и популяризирането му сред пловдивската общественост“. Вносителят обяснява, че по този начин общината изпълнявала своя социален ангажимент към спорта.

Раздаването на безплатни билети за мачове в Пловдив не става за първи път. Бившият кмет Славчо Атанасов също отдели сума за двата отбора, когато управляваше града.

На сесията днес ще бъде одобрен и план-схемата за изграждане на нова канална мрежа в район Северен, както и ще се приемат годишните финансови отчети за 2014 г. на едноличните търговски дружества на общината.

В извънреден порядък влиза предложението за обявяване на нов търг за отдаването на търговски площи в Детмаг „Снежанка”. Местните старейшини ще дебатират и заделянето на 250 000 лева в бюджет 2016 за проектиране на Южния обходен колектор на Пловдив./BNR