Множество прояви за Деня на влюбените в Пловдив

В Деня на влюбените различни организации ще проведат здравно образователни инициативи  сред младежите за популяризиране на отговорно сексуално поведение. 

В мобилен кабинет пред Централна поща  в Пловдив от 11,30 – 14,00 часа  ще се извършва безплатно и анонимно  изследване и консултиране за ХИВ/СПИН и  полово предавани болести.

Клуб “Ела изгрей“ към Национален алианс за работа с доброволци под мотото „Ние и любовта“ ще проведе на Главната от 12.00 – 15.00 ч улична кампания. Доброволците от клуба ще организират провокативни срещи „на тъмно“, ще провеждат консултации и демонстрации, ще раздават презервативи.

Български Младежки Червен кръст – Пловдив организира традиционната си кампания “Опиянени от любов ‘2015”. Целта е да се популяризира безрисковото сексуално поведениеи толерантното отношение към хората, живеещи с ХИВ/СПИН.

В същия ден доброволци от клубовете на БМЧК в Карлово, Куклен, Сопот, Асеновград, Първомай и Съединение ще проведат АНТИ – СПИН акции, по време на които ще раздават валентинки, листовки и презервативи на ключови места в тези градове. /BNR/