„Неочаквано“ – музика от Виена в Пловдив

„Неочаквано“ е мотото на концерта на 5 февруари в Концертна зала-Пловдив. За него от Виена идват Ивайло и Мария Деливичеви, като част от групата „Интенза“, а към тях ще се присъедини младата цигуларка Гинка Радилова.

kzala1Те ще изпълнят по неочакван за публиката интерпретативен начин изключително разнообразна програма.  От Бах, Моцарт, Брамс, Дебюси, Шопен до Албениз,  Пиацола и Панчо Владигеров, както и авторски класически композиции с български фолклорни и сакрални теми.

Ивайло Деливичев е пловдивчанин, израснал на една пресечка от Музикалното училище в Пловдив, с магистърска титла от Националната музикална академия в София и от Университета за музика и изобразително изкуство във Виена. Неговата съпруга Мария, която е пианистка, е завършила също Университета във Виена.

Двамата са основатели на частна музикална школа Allegro Vivace във Виена, активно концертират с групата си „Интенза“. Ивайло е преподавател по перкусии в Консерваторията „Густав Малер“ във Виена.

Концертът в Пловдив е част от националното им турне в  пет български града, което след Пловдив завършва с концерт в София. /БНР/