Пловдивчани пълен пас за градския бюджет

Нито едно предложение не е подадено от граждани за бюджета на Пловдив през следващата година.

obstinaОще в началото на декември общината обяви проекта за местните приходи и разходи и покани хората да дават идеи за какво да се харчат парите. Предполага се, че бюджетът ще бъде приет най-рано на 29 януари или в първата половина на февруари.  Само две писмени предложения са дадени до този момент. Те са дошли по време на общественото обсъждане, организирано от администрацията, каза секретарят на общината Ангелина Топчиева. Първото е внесено от учителското настоятелство на ОУ „Екзарх Антим I“ за физкултурен салон.

Второто е от доброволческия отряд, който се надява да получи от градската хазна 10 000 лева за оборудване и екипировка. Командата е създадена с цел да помага при бедствия и аварии. Още едно, но устно предложениеq беше дадено от съветника от „Обединение за Пловдив“ Евелин Парасков.

Той поиска средства за ремонт на обръщалото пред новата сграда на ПУ „Паисий Хилендарски“. Екипът на „Марица“ беше преброил 33 дупки на отбивката от бул. „България“ към Университета, а кметът на „Северен“ инж. Ральо Ралев потвърди, че късата отсечка от стотина метра плаче отдавна за ремонт. /Марица/