От градската хазна: Еднократна помощ до 400 лв. за деца с талант

Общо 6645 лева ще получат от общинския бюджет 29 талантливи деца от Пловдив.

Фондът е създаден с решение на Общинския съвет. На последната сесия беше утвърден и списъкът на младите пловдивчани с различни дарования. Специална комисия разглежда молби и ги одобрява. Паричните суми са между 150 и 400 лева и обикновено родителите ги искат, за да покрият разходи на децата за участие в различни форуми у нас и в чужбина.

Сред талантливите деца е Йолена Гешева от ЕГ „Иван Вазов“, спечелила първо място в първенството по триатлон в Русе. Георги Чиколов от музикалното училище „Добрин Петков“ има няколко бляскави изяви, включително извън България – в Париж и Белград. В първия детски национален фестивал – конкурс „Нови пианисти“ Георги е спечелил първо място. Елеонора Иванова от ОУ „Кн. Александър I“ е получила бронзов медал в юбилейния международен фестивал за млади изпълнители на популярна музика „Дъга над Клептуза“ във Велинград.

Изявите на даровитите деца са във всички области – спортни танци, изобразително изкуство, шахмат, спортно катерене, фехтовка, музикални и езикови конкурси./Марица.бг