Нова акция в помощ на болния Любчо събира пловдивски поети на главната

Пловдивски поети се включват в благотворителна акция в подкрепа на 12-годишния Любомир Еленков, страдащ от детска церебрална парализа. 

Днес и утре на щанд на главната улица, пред сградата на бившата руска книжарница, ще има благотворителна разпродажба на книги. Част от приходите ще бъдат преведени по сметката за лечението на детето.

Посетителите на щанда могат да се срещнат и да вземат автограф от свои любими автори. Днес на щанда ще бъдат поетите Стоян Терзиев, Николай Гюлев и Иван Вълев, а утре – Петър Краевски, Антон Баев, Николай Славов, както и преводачът Сашко Павлов.

Двудневната благотворителна акция е на Издателска къща „Джим 04”.

Преди 12 години в резултат на тежка злополука Любомир Еленков губи родителите си. Лекарите като по чудо го изваждат от утробата на майка му и още от първата си глътка въздух, та и до днес детето води тежка битка за по-добра съдба. Диагнозата е церебрална парализа, необходимо е продължително и упорито лечение, а над малчугана самоотвержено бди баба му. Тъй като средствата не са по силите на близките, те с голяма надежда разчитат и на човешката отзивчивост и помощ. /БНР/