Алхимия на отмъщението, Курт Ауст

Alhimia_na_otm

АЛХИМИЯ НА ОТМЪЩЕНИЕТО
Курт Ауст

Стр.   480
Цена:16.99 лв.
ISBN:  978-619-161-044-0

XVII в.
Гениалният учен Исак Нютон става член на тайно братство и се заклева да споделя откритията и езотеричните си познания с членовете му. Но години по-късно, с риск за живота си, напуска братството и се опитва да запази в тайна изследванията си, като ги кодира.
XXI в.
Изключителният математик Евен Вик, сътрудничещ на секретните служби и разбиващ всякакви шифри, е притиснат от неизвестна, но всесилна тайна организация да дешифрира кода, с който Исак Нютон е шифровал езотеричните си, алхимични и окултни открития. В противен случай ще пострадат близките му. Но заедно с един ирански алхимик и вдовицата на писател, убит от същата тайна организация, Евен Вик решава да мине в настъпление и да се добере до истинската самоличност на хората, считащи себе си за невидими и всемогъщи.
„Алхимия на отмъщението“ е сюжетно самостоятелен роман с главен герой Евен Вик, познат от „Невидимото братство“. Благодарение на тези два романа Курт Ауст си създава репутацията на един от най-добрите скандинавски автори в жанра на конспиративния трилър с исторически загадки. Критиката сравнява книгите му с тези на Том Егеланд и Дан Браун. Носител е на двете най-големи награди за криминална литература на Север – „Златният пистолет“ (или „Ривертон“, в Норвегия) и „Стъкленият ключ“ (за най-добър роман, написан в скандинавските страни).