Разстреляха свидетел срещу „Килърите 4”

Улучили шест пъти Хрисим, който дал показания срещу Йоско Костинбродския

Един от основните прокурорски свидетели срещу групата за отвличания и мокри поръчки „Килърите 4”, ръководена от Йосиф Йосифов-Костиндбродския беше брутално разстрелян в София. 53-годишният Хрисим Хрисимов, който само две седмици по-рано се оплакал пред съда, че се чувства застрашен, бил покосен от над 15 куршума в столичния квартал „Банишора”. Шест от тях попаднали в тялото му.
Останалите натрошили стъклата на малкия му клуб в блок 42 в квартала. „Беше късно вечерта, когато се чуха поредица от изстрели. Погледнах през терасата, но не видях нищо.

По-късно разбрах, че са убили Хрисим, когато видях няколкото полицейски коли пред входа”, разказа пред „Монитор” живеещ в кооперацията, пред която Хрисимов бил разстрелян.

Тялото на мъжа било буквално раздробено от множеството попадения на стрелеца, а цялата площадка пред Клуба на бившите шафнери, който стопанисвал убитият, била обляна в кръв. До момента не се знае колко са били убийците.

Знае се обаче, че покушението е било предварително планирано, тъй като са изчакали Хрисим до момента, в който е заключвал клуба. Когато той е бил в гръб, килърът е изпразнил поне един пълнител в него. Имало е и контролен изстрел, за да е сигурно, че Хрисим е мъртъв.

Хрисим дал ключови показания срещу Йосиф Йосифов – Йоско.

През вчерашния ден свидетелските показания на Хрисимов бяха основният мотив, който се коментираше като причина за разстрела му. Думите му заковавали петчленната група на Йоско, която беше разбита в началото на 2013 година, а по-късно пусната да си ходи по домовете. В бандата участвали Ивайло Симеонов-Богьовеца, Вергил Славов, Александър Йорданов и Марян Атанасов.„Хрисим Димитров Хрисимов е бил разпитан като свидетел по делото срещу „Килърите 4” в Специализирания наказателен съд на 19 ноември тази година”, каза вчера председателят на съдебния състав по делото и председател на спецсъда Георги Ушев.

Хрисимов е дал показания като явен свидетел, но при закрити врати, тъй като преди него съдът разпитал свидетел с тайна самоличност. На 19 ноември Хрисимов е заявил, че е дошъл в съда с държавна охрана, но тя не била в съдебната зала. „Не зная кой и защо му е осигурил тази охрана. Не зная дали се е оплаквал пред разследващите, но до съда няма оплаквания за заплахи към него”, обясни Ушев.

Показанията на Хрисимов са били подробни, а разпитът продължил дълго. Имало е много въпроси от защитниците. По време на разпита той разказал, че е бил свидетел по делото за отвличането на бизнесмена Стефко Колев преди повече от 10 години, по което подсъдими бяха хората на Костинбродския.

Приближени до Йосифов намекнали тогава любезно на Хрисимов да промени показанията си и той ги променил, защото се страхувал. Присъдата по делото за отвличането на Колев е оправдателна. /Монитор/