Лауреатите от конкурса „Шуман – Брамс“ с галаконцерт в събота

Галаконцерт с участието на най-добрите изпълнители на петия международен клавирен конкурс „Шуман – Брамс“ ще има в събота от 18 ч. в аулата на НУМТИ „Добрин Петков“. Музикалното събитие ще се случи веднага след като станат ясни лауреатите и носителите на първи награди.

Журито с председател акад. проф. д-р Атанас Куртев и членове проф. Виктор Чучков, Стефка Перифанова, Камен Кенов, Румен Джуров, Светлана Косева, Елена Велчева ще отличат най-добрите музиканти. Голямата награда на конкурса – пиано, е осигурена от Камен Кенов и ще отиде при по-големите изпълнители от четвърта и пета възрастова група. Три награди – златен, сребърен и бронзов медал и лауреатски диплом, съпътстван с парична премия, ще са наградите за трите групи по-малки участници.

За носителите на първа награда от ІV и V възрастова група от категория „Пиано“ и А и Б група от категория „Клавирни дуа“ се осигурява рецитал  в Първо студио на Радио Пловдив, който ще се излъчва в ефир и ще бъде издаден на компактдиск.

Ще бъдат връчени и две специални награди на Съюза на българските композитори за най-добро изпълнение на творба от български композитор, както и специалните призове на Музикалното училище „Стелла Ослекова“ за най-ярък талант, „Росица Иванчева“ за висок професионализъм.

Събитието се реализира с подкрепата на Министерство на културата, община Пловдив и Съюза на българските композитори. /Марица/