Местният парламент одобри комисионна от 344 000 лева за ЕБВР

Без дебати ОбС на Пловдив прие да плати еднократна комисионна от 344 хил. лв. на Европейската банка за възстановяване и развитие. За гласуваха „32”, против – 2, а „въздържал  се” 7 общински съветници.

Комисионната е част от договора за 30-милионния заем, отпуснат от банката за ремонт на основни булеварди в Пловдив. Парите трябва да бъдат изптлатени до 23 декемрви, но тъй като не са предвидени в общинската хазна, ще бъдат осигурени  от бюджета за проектиране.

В дневния ред на днешното заседание влиза и освобождаването от такса битови отпадъци на читалища, молитвени домове, храмове, манастири, музеи, галерии и библиотеки ще обсъждат на днешната си сесия общинските съветници на Пловдив.

На гласуване ще бъде подложено и предложението Община Пловдив да преотстъпи на Комплексния онкологичен център дължимия дивидент в размер на 630 хил. лв. С парите здравното заведение иска да купи ренгенов апарат, мамограф и дигитална ендоскопска видеосистема за изследване на бял дроб, както и да допроектира Лъчетерапевтичния комплекс, който се изгражда в болницата./БНР/