Дани Каназирева пак атакува Иван Тотев за 30-милионния заем

Булевардите в Пловдив могат да бъдат преасфалтирани със средствата от пътния данък, без да се налага общината да затъва в заеми.

Това е позицията на общинските съветници от „Обединение за Пловдив“, която внася на днешната сесия председателят на групата Дани Каназирева.

Днес местният парламент трябва да гласува решение общината да плати еднократна комисионна от 344 хил. лв. на Европейската банка за възстановяване и развитие. Комисионната е част от договора за 30-милионния заем, отпуснат от банката за ремонт на основни булеварди в Пловдив.

Групата „Обединение за Пловдив” няма да подкрепи предложението. Те смятат, че на вятъра ще бъдат хвърлени почти половин милион лева, а с нов кредит от 30 млн. лв. Пловдив остава без средства за съфинансиране по европейски програми.

Иван Тотев тегли пореден предизборен заем в последната година на своя мандат по примера на бившия кмет Иван Чомаков, чийто дълг от 50 млн. лв. пловдивчани ще изплащат до 2021 г. – смята съветничката Дани Каназирева. Тя е изчислила, че в края на тази година община Пловдив ще има 40 млн. лева заеми. /БНР/