Конфискуваха 25 хиляди менте – обувки в Пловдив

25 хиляди обувки, маратонки и ботуши с фалшиви търговски марки иззе полицията в Пловдив. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Задържани са трима души, а на двама  са повдигнати обвинения за използване на търговски марки без съгласието на притежателите им като им е наложена мярка за неотклонение парична гаранция от 10 хиляди лева.

Полицейската акция в складовата база на Нордикс до магазин Бриколаж е направена след получен сигнал. При проверката са открити електрическа преса, обущарски инструменти, както и метални знаци на марките Армани, Гучи, Долче и Габана и Прада, както и хиляди спортни обувки и дамски боти с фалшивите търговски знаци и етикети.
Освен това в едно от помещенията са намерени запечатани пратки с пликове на куриерската фирма Еконт Експрес, адресите на получателите, както  и платежни разписки за услугата по доставка на стоката. По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, съобщи районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова.
По думите й обувките са внасяни от съседните държави като са продавани, както в магазинната мрежа, така и онлайн. Тя обеща подробности за акцията в понеделник, тъй като разследването, по което са арестувани трима, а двама са пуснати под парична гаранция продължава.