Следят с камери вандалите на дербито

Полицията в Пловдив е предприела всички необходими мерки за гарантиране на сигурността, охраната на обществения ред и осигуряване на безопасността на движението, преди, по време и след футболната среща между пловдивските отбори на Локомотив и Ботев, съобщиха от ОД МВР.

Дербито ще се проведе днес от 17.45 часа на стадион “Локомотив”.

Днес от 15.00 до приключването му, е възможно да бъде въведена временна реорганизация на движението по бул. „Източен” и бул.”Санкт Петербург”, а за времето от 15 до 21 часа ще бъде спряно движението по ул.”Димитър Ризов”, където ще се обособи временен паркинг за гостуващите фенове на Ботев.

Набелязани са комплекс от мерки за недопускане сблъсъци между противостоящите агитки на територията на спортната зона. Билетите за гостуващата агитка са предварително разпределени и на място преди срещата няма да се извършва продажба. На влизащите в стадиона ще се извършват стриктни проверки. Няма да бъдат допускани лица в нетрезво състояние, такива, на които са наложени забрани за посещение на спортни мероприятия, както и малолетни без пълнолетен придружител. При охраната на мача ще бъде използвано и видеонаблюдение.

Припомняме, че е абсолютно забранено внасянето на пиротехнически средства, оръжие и предмети, които могат да се използват като оръжие; спрейове със защитен газ, с разяждащи или с оцветяващи вещества; бутилки, включително пластмасови над 500 мл, или предмети, произведени от чуплив или от особено твърд материал; обемисти предмети като стълби, сандъци, куфари, столове и други; сигнални ракети, светещи тела или пиротехнически изделия; знамена и плакати с дръжки по-дълги от 1 метър и с диаметър по-голям от 1 см, с изключение на олекотени ПВЦ-тръби с размер до 2,5 см; механично задвижвани предмети и съоръжения, които предизвикват шум; алкохолни напитки, наркотични или други упойващи вещества; животни.

Полицията призовава привържениците да спазват стриктно разпорежданията на служителите на реда. Нарушителите ще бъдат санкционирани безкомпромисно, съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия. На територията на град Пловдив ще патрулират мобилни групи специализирани полицейски екипи, които ще реагират на всеки подаден сигнал за нарушение на обществения ред. /Марица/