Пътища и подлези в Пловдив под вода

Интензивните валежи създадоха затруднения в движението в Пловдив, областта и цялата страна. Наводнени са подлези в Пловдив – при Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и Централна гара.

От сутринта има над 15 сигнала за наводнени подлези, мазета, къщи и паднали в областта, съобщи за Дарик говорителят на пловдивската пожарна Георги Кунев. Дежурните екипи са изпратени за отводняване на двата подлеза в центъра на Пловдив, при кръговото кръстовище на пътен възел „Скобелева майка“, хотел „Империал“, село Ахматово и района на Хисаря.

Километрично задръстване с ТИР-ове и коли се образува на автомагистрала „Тракия“ в посока Пловдив. Тапата започва от мотела при Ихтиман и стига до тунела „Траянови врата“.

Пътят Пловдив-Ягодово е затворен, като обходния маршрут е през Крумово.

Поради обилния снеговалеж е затворен за движение прохода Троян-Кърнаре, съобщиха за Дарик от Областната дирекция на МВР-Пловдив. Пътните настилки са мокри и хлъзгави, а на някои места и напълно залети.

В областта има доста затворени пътища. Затворен е и пътят между селата Лилково и Плочник поради обилен снеговалеж и нападали дървета по пътното платно. По пътя Асеновград в посока Бачково има паднали клони и активирани свлачища. Затворен е и пътят към Първомай, поради наводнение на пътното платно до Поповица. Достъпът до града става през обходен маршрут. Мостът при село Леново е наводнен и има опасност от срутване. Пътят там също е затворен. Затруднен е и достъпът до село Бенковски. /Марица/