Флашмоб на духовия оркестър в АМТИИ

Духовият оркестър на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство ще събере публиката в града на уникален хепънинг на 23 октомври, четвъртък, от 16.30 ч. на главната улица.

Своеобразният флашмоб е увертюра към юбилейното тържество на вуза по повод на 50-годишнината му.

Маршове и аранжименти на класически пиеси, изпълнени от тромпети, тромбони, валдхорни, кларинети, флейти, обои, фаготи, ще звучат насред ларгото и ще привличат вниманието на „внезапната тълпа“.

След това музикантите ще открият изложбата на колегите от специалност „Изобразително изкуство“ в Градската художествената галерия. Преподаватели и студенти ще наредят картини един до друг на двата етажа на представителния салон.

Купонът на улицата с духовия оркестър продължава и на следващия ден – 24 октомври, пак от 16.30 ч., пред общината, за да поканят градската управа. Час по-късно ще свирят на стълбите на Културния дом „Борис Христов“. А от 18 ч. е тържеството на сцената – честване на половин век единствената Академия за висчки изкуства в България.

Това е финалът на празника на вуза. В тържествата е планирана и Международна научна конференция на тема „Изкуство и образование – традиции и съвременност“ с модератор проф. д-р Юлиян Куюмджиев. /Марица/