Патрулка преследва в центъра на Пловдив „Мерцедес“ – нарушител, ударени са няколко коли

Полицейски автомобил преследва в центъра на Пловдив „Мерцедес” със старозагорска регистрация.  При гонитбата е ранен един полицай.

Снимката е на Марица.бг

Гонката започнала  след като шофьорът  отказал да спре за проверка след нарушение, направено в квартал „Капана”. Полицаите подали на водача знак със “стоп палка”, но той не реагирал и продължил по пътя си. Последвало преследване на нарушителя по булевардите “Шести септември” и “Източен”.

По време на гонитбата шофьорът няколко пъти се опитал да блъсне и избута патрулната кола, като създал предпоставки за пътни инциденти и с други автомобили. При пореден такъв опит на булевард “Христо Ботев”, близо до Рилон – център, единият от полицаите стрелял със служебното си оръжие и спукал гума на “Мерцедес”-а. Преследваната кола се блъснала в паркиран автомобил и се врязала в дърво.

Същевременно полицейският  “Опел” навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил в два леки автомобила, при което е  пострадал единият от полицаите.Той е транспортиран в болница, където е настанен за наблюдение без опасност за живота. След катастрофата водачът на “Мерцедес”-а слязъл от колата и побягнал, но бил заловен и отведен в Четвърто РУП.

Нарушителят е 26- годишен пловдивчанин с криминална регистрация за хулиганство и с отнета шофьорска книжка, разказа пред Радио Пловдив шефът на „Пътна полиция“ Радослав Начев. Тестът  му за употреба на алкохол е отрицателен. Продължава работата на полицията по изясняване на случая под наблюдение на прокуратурата. /БНР/