Връчват четвъртите национални награди за поезия „Добромир Тонев“

В Пловдив ще бъдат връчени наградите на четвъртия Национален конкурс за поезия „Добромир Тонев”. Церемонията ще се проведе от 18,30 часа тази вечер в книжарница „Хермес Централ”. 

109 поети от цялата страна на възраст до 45 години се включиха в анонимната творческа надпревара.

В това издание на поетическото състезание журито е в състав проф. Огнян Сапарев, Йордан Велчев и Станислава Станоева. То определи кои автори да получат призове на името на бележития български поет.

Освен традиционните първа, втора и трета награда, организаторите са предвидили и три специални награди за стихове в конкурса, посветен на Добромир Тонев – наградата на Радио Пловдив, ваучер за екскурзия и нощувка с вечеря за двама в централен пловдивски хотел.

За втори път е предвидена и награда за поет студент. Тя се отпуска от Филологическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски” и ще бъде връчена от Декана на факултета доц. Живко Иванов.

Литературният конкурс за поезия „Добромир Тонев” се организира от Община Пловдив, Дружество на писателите – Пловдив, Поетична академия „Добромир Тонев” и със съдействието на ИК „Хермес”, ПУ „П. Хилендарски“, Туристическа агенция „Ана Травел”, хотел „Одеон”, както и с медийното партньорство на Радио Пловдив и БНТ – Пловдив.