Международни фотографски срещи започват в Пловдив

Световнопризнати имена в областта на фотографията от Америка, Колумбия, Литва, Унгария и Гърция пристигат в Пловдив за ежегодния фестивал „Международни фотографски срещи”, който се открива днес. 

Темата, която ще обединява изложбите и дискусиите тази година е „Минало несвършено”. Тя интерпретира фотографската реалност като повтаряемост на идеите през времето, на фона на осъвременяването на изразните средства.

Изложбите ще са ситуирани в Балабанова къща, Къща Хиндлиян и Градска художествена галерия – експозиция „Мексиканска графика”. За първи път ще бъде представена мащабна академична изложба от САЩ –Артакадемията във Филаделфия, подкрепена от Американското посолство.

Освен интересните изложби в рамките на „Международните фотографски срещи”, фестивалът ще се превърне и в своеобразна борса за българска фотография. Директори на галерии, куратори и академични преподаватели ще разглеждат и обсъждат работата на млади фотографи. Събитието се организира от фондация „Пловдивско фотографско средище“ с подкрепата на Община Пловдив. /BNR/