Колоездачи от 2 до 200 години закриват велосезона в Пловдив

Над 500 души се очаква да се включат  в масовия велопоход в Пловдив на 18 октомври.

По традиция закриването на велосезона в града се превръща в истински празник.  Основен организатор е екипът на кмета на район „Тракия“ Костадин Димитров, като тази година събитието доби още по-голяма обществена подкрепа.

Основната причина за това са и кампаниите, свързани с популяризиране на колоезденето като по-здравословния и екологичен начин за придвижване в големите градове. Доказано е, че масовото колоездене може да намали вредните емисии във въздуха до 80%.

Маратон, щафетни състезания, много забавления и томбола за всеки, качил се на две колела, са само част от изненадите.

Модерни велосипеди “Sprint” е голямата награда за най-активните велосипедисти, осигурена от пловдивската компания Maxeurope, чиято кампания „Аз карам велосипед. Последвай ме!“ бе подкрепена от много известни спортисти, музиканти, артисти и журналисти. Очаква се най-много емоции да предизвика състезанието за най-бърза смяна на спукана гума.

Пловдивски журналисти от различни медии, които също предпочитат да се придвижват с велосипедите си, ще премерят сили в „приложно колоездене“. Специално за тях колегите от спортния екип на Дарик са подготвили специални изненади и атрактивни награди за най-добрите.

Всички основни участници ще получат и тениски с логото на кампанията „Вземи си колелото“, в подкрепа на каузата велосипедът да се превърне в основен начин за придвижване за много пловдивчани.

От „Excalibur” и картинг писта „Лаута“ също се включват с удоволствие в наградния фонд, а забавленията за най-малките се организират от Сдружение „Детски спорт“. Събитието ще се проведе и със специалната подкрепа на Минерална вода „Хисар“ от извор №7.

Стартът на масовия велопоход, който ще закрие сезон 2014, ще бъде даден точно в 11.00 часа пред сградата на районното кметство в „Тракия“.  Трасето е дълго няколко километра, а финалът ще е в квартал „Лаута“, където спортният празник ще продължи, както с традиционните за събитието състезания, така и с изненадващи предизвикателства за участниците. /Darik/