Концерт на Райна Кабаиванска и нейни ученици на Античния театър

Райна  Кабаиванска и нейният майсторски клас  в Нов български университет ще участват в концерта от програмата на Международния фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща”. Те ще бъдат на сцената на Античния театър заедно с оркестъра на Софийската опера и балет с диригент Найден Тодоров. 

Световноизвестната  оперна звезда е една от най-великите изпълнителки на вашето време. Сред многобройните и високи отличия са „Белини”, „Пучини”, Илика”, „Монтеверди”, „Viotti d,oro”, „Лоренцо Великолепни”, орден „Стара планина”, „Оскар за кариера” на международните награди за опера „Оскар”.

Първите майсторски класове на певицата започват пред 1992г. близо до Торино. Оттогава тя разширява зоната на школата си по вокално и сценично изкуство по света. Заедно с Лучано Павароти и Мирела Френи, откриват музикална академия в Модена. През 2002г. учредява фонд, носещ нейното име в Нов български университет, който присъжда национални и международни стипендии за обучение на млади оперни изпълнители.  Концертът тази вечер на Райна Кабаиванска и нейния майсторски клас при лошо време, ще се състои в Концертна зала- Пловдив в същия час- 18.30. /БНР/